Check je badkamerkastje

23 december 2018 | Tip

Houdbaarheid huidverzorgingsproducten - Dr. Van der Hoog

Waarschijnlijk herkent iedereen dit wel: je staat voor je badkamerkastje en ziet een zee aan verzorgingsproducten voor je neus staan. Sommige producten gebruik je dagelijks, andere maar af en toe. Vaak staan deze verzorgingsproducten weken tot maanden onaangeraakt maar wel geopend in je badkamer. Let je wel eens op de houdbaarheid van deze verzorgingsproducten? Verzorgingsproducten zijn net zoals voedingsmiddelen maar een beperkte periode houdbaar.

Daarom adviseren wij altijd om naar de houdbaarheid na openen te kijken. Je kan de houdbaarheid na openen terugvinden door middel van het symbool van een pot met open deksel op de verpakking. Alle Dr. Van der Hoog producten zijn na openen 12 maanden (M) houdbaar.

Daarnaast is er ook nog een houdbaarheidstermijn na productie. Alle Dr. Van der Hoog producten zijn direct na productie 36 maanden houdbaar. Als producten langer dan 30 maanden houdbaar zijn, dan hoeft dit niet op de verpakking te staan. Wil je weten wanneer de producten geproduceerd zijn, dan kun je contact opnemen met ons en ons de productiecode doorgeven. Aan de hand daarvan kunnen we de houdbaarheidsdatum na productie vertellen.

Hoe wordt de houdbaarheid van een product bepaald?
De houdbaarheid van een verzorgingsproduct wordt o.a. bepaald door naar de stabiliteit van een verzorgingsproduct te kijken. Onder stabiliteit verstaan we, hoe lang de werkzaamheid en eigenschappen van het product, zoals de geur en kleur, hetzelfde blijven. De stabiliteit van een product kan je als consument ook beïnvloeden. Denk bijvoorbeeld aan de plek waar je product bewaard wordt: een zonnige warme plek is niet bevorderlijk voor de stabiliteit en dus de houdbaarheid van het product. Wij adviseren dan ook om de verzorgingsproducten in een donker en koel badkamerkastje te bewaren. Maar denk ook aan bijvoorbeeld het contact met jouw huid. Heb je vieze vingers en pak je daarmee een beetje crème, kan dit ook een negatieve invloed hebben. Dus, was altijd je handen en nagels voordat je met je vinger een beetje crème pakt. Ook wordt er gekeken naar de microbiële houdbaarheid van een verzorgingsproduct. Dit houdt in dat we kijken hoe lang de conserveringsmiddelen in het product ervoor kunnen zorgen dat er geen bacteriën, schimmels en gisten in het product gaan groeien.

Dus: kijk eens goed in je badkamerkastje en gooi weg wat al te lang open staat. Het is belangrijk om goed op de houdbaarheid van je huidverzorgingsproducten te letten, aangezien producten die niet meer houdbaar zijn je huid sneller kunnen irriteren en minder goed werken, dat wil natuurlijk niemand.

 

× Stel je vraag via WhatsApp op 06-51208573
(bereikbaar tussen 8.30 – 21.00 uur, in het weekend tussen 10.00 – 20.00 uur).
Do NOT follow this link or you will be banned from the site!