Dagcrème, getinte dagcrème en foundation, wat past bij jouw huid?

12 juni 2017 | Algemeen

Gebruik jij dagcrème en foundation? Of combineer je deze twee door middel van een getinte dagcrème? In deze blog lichten we de verschillende mogelijkheden voor je uit.

Getinte dagcrème

Een getinte dagcrème is als het ware een combinatie van een dagcrème en foundation. De crème heeft net als een dagcrème een verzorgende werking. Tegelijkertijd geeft de crème een teint, met een lichte dekking. Net zoals een foundation is een getinte dagcrème vaak in meerdere tinten verkrijgbaar, echter zijn dit er wel vaak minder dan bij een foundation. Voor veel mensen is een getinte dagcrème een uitkomst omdat je dus maar één crème hoeft aan te brengen in plaats van een crème en foundation. Een getinte dagcrème is echter niet voor iedereen geschikt. Wanneer je een vochtarme- of erg droge huid hebt kan het zijn dat de getinte dagcrème de huid onvoldoende hydrateert. De mate van hydratie is bij een getinte dagcrème namelijk vaak gericht op het hydrateren van de normale huid. Wanneer je een droge huid hebt kun je daarom beter kiezen voor een voedende dagcrème en een losse foundation. Ook is een getinte dagcrème minder dekkend dan foundation. Breng je toch liever een volledig dekkende crème aan, dan kun je beter kiezen voor een combinatie van een dagcrème en foundation.

Dagcrème en foundation

Met een combinatie van een dagcrème en foundation is het dus mogelijk om het hydratatieniveau aan te passen. Dit is namelijk afhankelijk van de dagcrème die je kiest. Daarnaast kun je ook het beste voor deze combinatie kiezen wanneer je graag een volledig dekkende foundation aanbrengt. Wel heeft de combinatie van dagcrème en foundation ook een minder gunstige kant. Een volledig dekkende foundation is namelijk niet altijd goed voor de huid. Door het aanbrengen van foundation wordt er als het ware een extra laag op de huid aangebracht die de huid afdekt. Hierdoor kunnen de poriën in de huid verstopt raken. In principe zal dit niet snel gebeuren wanneer je elke dag voor het slapen gaan je gezicht goed reinigt. Maar wanneer je dit niet doet, kunnen de poriën sneller verstoppen en kunnen er mee-eters en puistjes ontstaan.

Of je het beste een getinte dagcrème of juist een combinatie van een dagcrème en een foundation kunt gebruiken is dus afhankelijk van je huidtype en in hoeverre je een dekkende laag wil aanbrengen. Daarnaast is het ook afhankelijk van je eigen voorkeur. Zorg in ieder geval voor een goede hydratatie van je huid als basis.

× Stel je vraag via WhatsApp op 06-51208573
(bereikbaar tussen 8.30 – 21.00 uur, in het weekend tussen 10.00 – 20.00 uur).