Hoe kun je het beste je huid verzorgen in het vliegtuig of na je vlucht?

3 juli 2017 | Algemeen

Hoe kun je het beste je huid verzorgen in het vliegtuig of na je vlucht? – Dr. Van der Hoog De zomervakantie komt eraan, wat betekent dat velen van ons weer in het vliegtuig zullen stappen. Ondanks dat je door te vliegen heel snel op je vakantiebestemming bent, kan het wel een impact hebben op je huid. In de blog van vandaag wordt het effect van vliegen op je huid uitgelegd en geven we tips hoe je je huid tijdens en na je vlucht het beste kunt verzorgen.

Het effect van vliegen op je huid

Door de airco en de luchtcirculatie is de lucht in het vliegtuig een stuk droger dan normaal. Door deze lage luchtvochtigheid kun je meer vocht via je huid verliezen dan normaal waardoor deze kan uitdrogen. Hoe langer je in het vliegtuig zit des te groter is de kans dat je huid zal uitdrogen. Deze kan hierdoor trekkerig gaan aanvoelen en droogtelijntjes gaan vertonen.

Huidverzorging tijdens en na je vlucht

Het is belangrijk om je huid zowel tijdens als na je vlucht goed te hydrateren om verdere uitdroging te helpen voorkomen en om ervoor te zorgen dat het vochtniveau in de huid weer hersteld wordt. Vooral wanneer je een lange vlucht hebt, kan het helpen om je dag- of nachtcrème mee te nemen in je handbagage zodat je deze tijdens de vlucht regelmatig kunt aanbrengen. Ook een hydraterend of voedend masker kan een uitkomst zijn. Vooral een masker dat je niet hoeft af te wassen is handig tijdens je vlucht. Doordat je ze niet hoeft af te wassen, hebben deze maskers vaak een langere werking. Wanneer je maar een korte vlucht hebt of wanneer je het teveel gedoe vind om huidverzorgingsproducten te gebruiken tijdens de vlucht, kun je ook na de landing je huid hydrateren door middel van een crème en/of een masker.

Ook een lipbalsem en een antibacteriële gel kunnen handig zijn in je handbagage. De lipbalsem om je lippen die ook kunnen uitdrogen weer te voeden en de antibacteriële gel om je handen schoon te maken voordat je een crème of masker gaat aanbrengen. Zo breng je geen bacteriën over naar je gezicht of verzorgingsproducten. Met deze producten bij de hand kan je huid er ook na het vliegen stralend uitzien. Let er alleen op dat je verzorgingsproducten niet groter zijn dan 100 ml en stop ze in een doorzichtig plastic zakje, anders moet je ze helaas bij de douane achterlaten en dat zou zonde zijn.

× Stel je vraag via WhatsApp op 06-51208573
(bereikbaar tussen 8.30 – 21.00 uur, in het weekend tussen 10.00 – 20.00 uur).