Huidveroudering 30+

Er zijn verschillende tekenen waaraan je beginnende huidveroudering kunt herkennen. Zo ontstaan er fijne lijntjes op het voorhoofd, tussen de wenkbrauwen, bij de mond en bij de ogen (ook wel kraaienpootjes genoemd).

Oorzaak

Bij de huid boven de 30 jaar kunnen de eerste tekenen van huidveroudering zichtbaar beginnen te worden. Dit komt doordat de collageen- en elastineproductie in het lichaam in deze periode vertraagt. Doordat de hoeveelheid collageen en elastine lager is, begint de huid slapper te worden. Hierdoor kunnen de eerste lijntjes zichtbaar worden. UV-straling is de grootste boosdoener als het op huidveroudering aankomt. UV-straling breekt elastine in de huid af waardoor het verouderingsproces versnelt.

Verzorging

Het kiezen van de juiste verzorgingsproducten kan het verschil maken bij huidveroudering omdat deze het verouderingsproces kunnen vertragen.

  • Reinigen: Ga voor een milde reinigingsmelk en/of -lotion die de huid op een zachte manier goed schoon houdt.
  • Crème keuze: Kies een crème die de elasticiteit van de huid verbetert en deze daarnaast ook beschermt en hydrateert. Het is bij een dagcrème belangrijk om te kiezen voor een crème met een SPF, om je huid te beschermen tegen UV-straling.

Ingrediënten die je wilt hebben

Glycerine heeft een vochtbindende werking en zorgt er daardoor voor dat je huid vocht beter vasthoudt en minder snel uitdroogt.
Zonnebeschermingsfactor beschermt je huid tegen UV-straling, dat schadelijk is en het verouderingsproces versnelt.

Tips bij huidveroudering 30+

1. Vergeet tijdens je verzorgingsritueel je nek en decolleté niet mee te nemen. Vaak wordt er namelijk alleen crème gesmeerd op het gezicht. Je nek en decolleté kunnen hierdoor vaak eerder tekenen van veroudering gaan vertonen omdat ze door de jaren heen minder hydratatie en bescherming hebben gehad. Je kunt dit voorkomen door deze ook mee te nemen wanneer je je gezicht insmeert.
2. Probeer zo veel mogelijk op je rug te slapen. Door op je zij en/of buik te slapen kun je sneller rimpels krijgen door de wrijving met je kussen. Wanneer je op je rug slaapt voorkom je deze wrijving en bovendien heb je als je op je rug slaapt ook minder kans op decolleté-rimpels.
3. Probeer, als je rookt, te stoppen met roken. Roken versnelt het huidverouderingsproces doordat het onder andere een negatieve invloed heeft op het collageen in de huid. Hierdoor oogt deze sneller ouder.
4. Probeer minder alcohol te drinken. Alcohol staat erom bekend dat het je lichaam uitdroogt. Als je regelmatig alcohol drinkt, is je lichaam vaker uitgedroogd, wat kan lijden tot vroegtijdige huidveroudering. Als je lichaam uitgedroogd is zal het namelijk minder collageen produceren waardoor je eerder rimpels krijgt.
× Stel je vraag via WhatsApp op 06-51208573
(bereikbaar tussen 8.30 – 21.00 uur, in het weekend tussen 10.00 – 20.00 uur).
Do NOT follow this link or you will be banned from the site!