Huidveroudering 50+

Bij de rijpere huid zijn er verschillende kenmerken van huidveroudering te zien. Zo is de huid dunner en slapper en voelt deze vaak droog aan. Bovendien zijn er vaak rimpels en diepere lijnen zichtbaar en kunnen er pigmentvlekken ontstaan. Tevens kan de huid wat doffer van kleur worden.

Oorzaak

Bij de huid boven de 50 jaar is het verouderingsproces vaak goed zichtbaar. Dit komt doordat de huid minder collageen en elastine bevat en het vermogen van de cellen om vocht vast te houden lager ligt. Directe blootstelling aan de zon is niet verstandig omdat UV-straling elastine in de huid af breekt. Hierdoor gaat het huidverouderingsproces sneller.

Verzorging

Het kiezen van de juiste verzorgingsproducten kan het verschil maken bij huidveroudering omdat deze het verouderingsproces kunnen vertragen.

  • Reinigen: Ga voor een milde reinigingsmelk en/of -lotion die de huid op een zachte manier goed schoon houdt.
  • Crème keuze: Kies een verstevigende crème, die de huid ook voedt en hydrateert. Het is bij een dagcrème belangrijk om te kiezen voor een crème met een SPF om je huid te beschermen tegen UV-straling.

Ingrediënten die je wilt hebben

Glycerine heeft een vochtbindende werking en zorgt er daardoor voor dat je huid vocht beter vasthoudt en minder snel uitdroogt.
Zonnebeschermingsfactor beschermt je huid tegen UV-straling, dat schadelijk is en het verouderingsproces versnelt.

Tips bij huidveroudering 50+

1. Probeer je suikerinname te minderen. Suiker heeft net zoals roken een negatieve invloed op het collageen in de huid. Hierdoor versnelt het verouderingsproces als je te veel suiker binnen krijgt.
2. Bescherm je huid dagelijks tegen UV-stralen door een zonnebeschermingsfactor op te smeren. UV-stralen zijn schadelijk en kunnen het huidverouderingsproces versnellen. Een beschermingsfactor gebruiken is daarom essentieel.
3. Naast je gezicht en je nek, zijn je handen ook vaak in het zicht. Dit betekent dat de huid op de handen vaak wordt blootgesteld aan UV-straling. Hierdoor kan de huid op de handen sneller tekenen van veroudering vertonen. Probeer daarom je handen elke dag in te smeren of gehydrateerd te houden
× Stel je vraag via WhatsApp op 06-51208573
(bereikbaar tussen 8.30 – 21.00 uur, in het weekend tussen 10.00 – 20.00 uur).
Do NOT follow this link or you will be banned from the site!