Vette huid

Een vette huid heeft vaak een hogere productie van talg. Dit zorgt ervoor dat je gehele gezicht, of een gedeelte hiervan kan gaan glimmen.

Oorzaak

Een verhoogde talg productie kan verschillende oorzaken hebben. Het kan aan de hormoonhuishouding liggen, erfelijk bepaald zijn, door gebruik van verkeerde verzorgingsproducten of een verkeerde frequentie van verzorgingsproducten en het kan  aan de leeftijd liggen. Vaak hebben tieners, door invloed van verandering van de hormoonhuishouding een vettere huid.

Verzorging

De verzorging van de vette huid staat in het teken van matterende, talg regulerende en hydraterende producten. Ingrediënten die deze werking hebben zijn bijvoorbeeld verschillende soorten klei en glycerine. Keuze voor milde producten is bij dit huidtype essentieel.

  • Reinigen: Het is belangrijk om een milde reiniging te kiezen. Ook hier geldt, niet te vaak. Wij adviseren om enkel in de avond de huid te reinigen met een reinigingsproduct.  Het kan zijn dat je door te veel of te intensief reiniger er juist voor zorgt dat de talgproductie wordt gestimuleerd en daardoor een vettere huid veroorzaakt. Hierdoor raakt het evenwicht zoek wat ervoor kan zorgen dat je problemen krijgt zoals puistjes en mee-eters.
  • Crème keuze: Het is mogelijk dat de vette huid geen extra vocht of voeding nodig heeft, maar het kan ook zo zijn dat de huid vochtarm tot droog is en juist behoefte heeft aan vocht en voeding.  Er kan bijvoorbeeld gekozen worden voor een crème met matterende kenmerken (wat het glimmende effect verminderd), aanvullend met een lichte voedende en hydraterende werking.
  • Exfoliëren: Als je last hebt van onzuiverheden bij een vette huid is het belangrijk om het oppervlakkige vuil en de dode huidcellen van de huid te verwijderen, zo kunnen de poriën minder makkelijk verstopt raken. Hiervoor kun je een scrub of AHA peeling gebruiken.
  • Maskers: Om je gezicht extra te verzorgen, kan je wekelijks kiezen voor het toevoegen van een masker aan je verzorgingsritueel. Kies dan voor een masker met een zuiverende of hydraterende werking.

Ingrediënten die je wilt hebben

Kaolien klei heeft een sterk zuiverende werking en absorbeert overtollig talg en onzuiverheden van de huid. Houtskoolpoeder staat bekend om de sterk ontgiftende werking. Het ingrediënt heeft een groot absorptie vermogen. Hierdoor is het in staat om onzuiverheden, vuil en overtollig talg op te nemen. Daarnaast is het goed om producten te gebruiken met een zuiverend complex. Dit complex is namelijk in staat de talgproductie van de huid te reguleren.

Tips voor een vette huid

1. Kies één keer in de week voor een reinigend masker, zoals bijvoorbeeld ons poedermasker Houtskool.
2. Luister naar je huid, vaak geldt hoe minder producten hoe beter.
3. Was je gezicht altijd met lauwwarm water en droog af met een schone en zachte handdoek.
× Stel je vraag via WhatsApp op 06-51208573
(bereikbaar tussen 8.30 – 21.00 uur, in het weekend tussen 10.00 – 20.00 uur).
Do NOT follow this link or you will be banned from the site!