Vochtarme huid

De vochtarme huid voelt vaak ruw, minder soepel en trekkerig aan. Bovendien zijn er vaak droogtelijntjes en een glans zichtbaar. Je kunt ook last hebben van onzuiverheden, aangezien deze vaak veroorzaakt worden door huidvetten zoals talg en deze bij een vochtarme huid wel aanwezig kunnen zijn.

Oorzaak

De vochtarme huid verliest te veel vocht door een beschadiging van de huidbarrière. Het vocht tekort ontstaat echter niet door een tekort aan de hoeveelheid huidvetten maar alleen door een tekort aan vocht. Dit kan zowel bij mensen met een droge als vette huid voorkomen, al ligt de oorzaak bij een vette huid vaak bij het gebruik van te agressieve verzorgingsproducten.

Verzorging

De verzorging van de vochtarme huid staat in het teken van hydratatie. Crèmes met vochtbindende ingrediënten, die ervoor zorgen dat vocht beter wordt vastgehouden in de huid, zijn de beste keuze. Één van deze ingrediënten is hyaluronzuur.

  • Reinigen: Ga voor een milde reinigingsmelk en/of –lotion om de vochtbalans in de huid niet achteruit te laten gaan. Ook wanneer je een vette vochtarme huid hebt, kun je het beste een milde reiniger kiezen. Reinigers voor de vette huid kunnen namelijk te agressief zijn waardoor ze extra vocht onttrekken.
  • Crème keuze: Kies een hydraterende crème om de vochtbalans in de huid te herstellen.
  • Extra verzorging: Om je gezicht extra te hydrateren kun je één keer per week een hydraterend masker gebruiken.

Ingrediënten die je wilt hebben

Hyaluronzuur beschermt tegen uitdroging doordat het vochtbindend werkt. Hierdoor kan je huid beter vocht vast houden.
Glycerine heeft een vochtbindende werking en zorgt er daardoor voor dat je huid vocht beter vasthoudt en minder snel uitdroogt.

 

Tips bij de vochtarme huid

1. Zorg dat je voldoende water drinkt. In hydraterende dag- en nachtcrèmes zitten vaak ingrediënten die ervoor zorgen dat vocht beter wordt vastgehouden in de huid. Door veel water te drinken zorg je ervoor dat er voldoende vocht in het lichaam aanwezig is dat door deze stoffen vastgehouden kan worden.
2. Zodra de verwarming aangaat vermindert de luchtvochtigheid in huis doordat een deel van de waterdamp in de lucht verdampt. Hierdoor kan je huid sneller vocht verliezen. Je kunt ervoor zorgen dat dit minder snel gebeurt, door bijvoorbeeld een bakje met water op de verwarming te zetten. Dit water zal, door de hitte van de verwarming, verdampen. Zo zal de luchtvochtigheid in huis weer stijgen.
× Stel je vraag via WhatsApp op 06-51208573
(bereikbaar tussen 8.30 – 21.00 uur, in het weekend tussen 10.00 – 20.00 uur).
Do NOT follow this link or you will be banned from the site!