Zeer droge huid

De droge huid ziet er zoals de naam al aangeeft droog uit met schilferige plekjes, kloofjes en droogte rimpels. Bovendien voelt de huid vaak onaangenaam aan door jeuk of een trekkerig gevoel. Het gezicht kan er ook grauw uitzien.

Oorzaak

De droge huid verliest te veel vocht door een beschadigde huidbarrière. Dit komt doordat het aantal vetten in de huid verlaagd is. Hierdoor ontstaan er microscopisch kleine scheurtjes in de bovenste huidlaag, waardoor de barrière als het ware kleine openingen bevat, waar vocht uit kan ontsnappen.

Verzorging

Bij de droge huid staat het verzorgingsritueel in het teken van het voeden en het herstellen van de huidbarrière. Waarbij je het beste kunt kiezen voor producten die zowel voeden als beschermen.

  • Reinigen: Kies een milde reinigingsmelk en/of -lotion die zacht is voor je huid. Een reiniger zonder zeep is essentieel om verdere uitdroging te voorkomen.
  • Crème keuze: Ga voor een voedende crème die zowel het vochtgehalte als de huidvetten herstelt.
  • Extra verzorging: Om de huid extra te voeden kun je wekelijks een voedend gezichtsmasker gebruiken.

Ingrediënten die je wilt hebben

Sheabutter is een voedende boter die je huid beschermt tegen uitdroging.
Hyaluronzuur beschermt tegen uitdroging doordat het vochtbindend werkt. Hierdoor kan je huid beter vocht vast houden.

 

Tips bij de zeer droge huid

1. Zodra de verwarming aangaat vermindert de luchtvochtigheid in huis doordat een deel van de waterdamp in de lucht verdampt. Hierdoor kan je huid sneller vocht verliezen. Je kunt ervoor zorgen dat dit minder snel gebeurt, door bijv. een bakje met water op de verwarming te zetten. Dit water zal, door de hitte van de verwarming, verdampen. Zo zal de luchtvochtigheid in huis weer stijgen.
2. Te lang en te warm douchen kan je huid uitdrogen doordat de vetten wegspoelen. Als je lichaam hierna extra trekkerig aanvoelt, kun je het beste iets korter en minder warm douchen. Bovendien is het belangrijk om je lichaam, in plaats van te wrijven, droog te deppen en je vervolgens in te smeren met een voedende creme.
× Stel je vraag via WhatsApp op 06-51208573
(bereikbaar tussen 8.30 – 21.00 uur, in het weekend tussen 10.00 – 20.00 uur).
Do NOT follow this link or you will be banned from the site!