Ingrediënt uitgelicht, bamboe houtskool!

18 december 2017 | Algemeen, Ingrediënten

Ingrediënt uitgelicht, bamboe houtskool - Dr. Van der Hoog

Er zijn ingrediënten die in verschillende huidverzorgingsproducten voorkomen, maar waar geen uitleg over gegeven wordt. Omdat we jullie zo goed mogelijk willen adviseren, lichten we regelmatig één van deze ingrediënten uit die wij in onze producten gebruiken. Laatst hebben we parfum uitgelicht en vandaag gaan we verder met bamboe houtskool.

De houtskool in het poedermasker houtskool van Dr. Van der Hoog is afkomstig van bamboe. Het wordt gemaakt van de stengels van de plant. Bamboe is een van de snelst groeiende plantensoorten en komt vooral voor in Japan, Zuid-Korea, China en Taiwan. Bamboe houtskool komt vaker voor in cosmeticaproducten. Dit komt door de reinigende werking van het ingrediënt, maar ook omdat het milieuvriendelijk is. De stelen van de bamboe plant worden afgeknipt om de houtskool te winnen. De wortels blijven hierbij in tact zodat de plant verder kan groeien.

De werking van bamboe houtskool

Bamboe houtskool staat bekend om de sterk ontgiftende, oftewel reinigende, werking. Het ingrediënt heeft een groot absorptie vermogen. Hierdoor is het in staat om onzuiverheden en vuil op te nemen. Ook neemt het schadelijke stoffen uit de huid op zoals chemicaliën. Daarnaast stimuleert bamboe houtskool de celgroei.

Door de sterk reinigende werking van het ingrediënt vind je het vaak terug in reinigende huidverzorgingsproducten. Een voorbeeld hiervan is het Poedermasker bamboe houtskool van Dr. Van der Hoog. Dit masker is geschikt voor alle huidtypen. Het ontgift de huid en zorgt ervoor dat de huid weer zacht, fijn en glad aanvoelt na gebruik. Uitproberen? Je koopt het masker tot en met 31 december 2017 met 25% korting in onze webshop. Gebruik kortingscode CADEAUTJE.

× Stel je vraag via WhatsApp op 06-51208573
(bereikbaar tussen 8.30 – 21.00 uur, in het weekend tussen 10.00 – 20.00 uur).