Ingrediënt uitgelicht, parfum!

26 september 2017 | Ingrediënten

Ingrediënt uitgelicht, parfum!

Er zijn ingrediënten die in verschillende huidverzorgingsproducten voorkomen, maar waar geen uitleg over gegeven wordt. Omdat we jullie zo goed mogelijk willen adviseren, lichten we regelmatig één van deze ingrediënten uit die wij in onze producten gebruiken. Laatst hebben we panthenol uitgelicht en vandaag gaan we verder met parfum.

Parfum in huidverzorgingsproducten

Parfum vind je terug in veel verschillende huidverzorgingsproducten. De grootste reden daarvan is de geur. Parfum kan een crème, een reiniger of een masker een aangename geur geven. Parfum is dus niet zo zeer een ingrediënt dat wordt toegevoegd in het belang van de huid, maar vooral om je gebruikservaring te verbeteren.

Allergisch voor parfum

Niet elke huid kan goed tegen huidverzorgingsproducten met parfum. Het ingrediënt is namelijk een van de meest gevonden allergenen. Een allergeen is een stof die een allergische reactie van het lichaam opwekt (uitlokt). Een allergische reactie is een abnormale reactie van het lichaam op een ongevaarlijke stof. Wanneer je lichaam een allergie heeft ontwikkeld voor een bepaalde stof, zal het vanaf dat moment altijd reageren op het moment dat je opnieuw in aanraking/contact komt met de stof. Bekende allergieën zijn bijvoorbeeld hooikoorts, astma, voedselallergie en contacteczeem. Het is onduidelijk waarom sommige mensen gevoelig zijn voor het ontwikkelen van een allergie, en andere absoluut niet. Wanneer je gevoelig bent voor het ontwikkelen voor allergieën is de kans aanwezig dat je ook een allergie (hebt) ontwikkeld voor parfum. Parfum is namelijk een van de meest gevonden allergenen door artsen en dermatologen. Weet je dit van jezelf? Zorg er dan voor dat je huidverzorgingsproducten aanschaft zonder parfum.

Parfum en Dr. Van der Hoog

Zo blijkt maar weer dat elke huid anders is en dat elke huid andere huidverzorging nodig heeft. Het assortiment van Dr. Van der Hoog is daarom opgebouwd uit producten voor verschillende huidtypen. Zo bestaat het assortiment uit verschillende producten waarin wél parfum is opgenomen; speciaal voor de vrouw die weinig tot geen allergieën kent maar de huid wel graag hydrateert door middel van huidverzorgingsproducten. Daarnaast bevat het assortiment van Dr. Van der Hoog ook de hypoallergene lijn. Deze lijn is bedoeld voor de vrouw met een gevoelige huid, die sneller allergieën ontwikkelt dan een ander. In deze productlijn is geen parfum opgenomen. Ook bevat deze lijn geen parabenen en kleurstoffen.

Ben je benieuwd welke productlijn van Dr. Van der Hoog geschikt is voor jouw huid? Doe dan snel de huidtest en ontvang 25% korting in de webshop.

× Stel je vraag via WhatsApp op 06-51208573
(bereikbaar tussen 8.30 – 21.00 uur, in het weekend tussen 10.00 – 20.00 uur).