Ingrediënt uitgelicht, hyaluronzuur!

16 juni 2017 | Ingrediënten

Hyaluronzuur - Dr. Van der Hoog

Er zijn ingrediënten die in verschillende huidverzorgingsproducten voorkomen, maar waar geen uitleg over gegeven wordt. Omdat we jullie zo goed mogelijk willen adviseren, lichten we regelmatig één van deze ingrediënten uit die wij in onze producten gebruiken. In een eerdere blog hebben we teunisbloemolie uitgelicht en vandaag gaan we verder met hyaluronzuur.

Hyaluronzuur is een bekende lichaamseigen stof. Het wordt onder andere aangemaakt in de opperhuid (oftewel epidermis) en bevindt zich in de epidermis tussen en in de cellen. Hyaluronzuur is een verzamelnaam voor verschillende moleculen die weer verschillende groottes hebben. Hyaluronzuur is ook onderdeel van het Natural Moisturing Factor (NMF) van de opperhuid. Deze bestaat uit verschillende stoffen die water kunnen vasthouden waardoor de cellen van de opperhuid gehydrateerd blijven.

De werking van hyaluronzuur

Hyaluronzuur wordt vaak aan gezicht crèmes toegevoegd vanwege de hydraterende werking. Het trekt namelijk water aan en zorgt ervoor dat water vastgehouden wordt. Zo zorgt het er in crèmes voor dat de huid goed gehydrateerd blijft. Om deze reden wordt het vaak gebruikt in huidverzorging voor de vochtarme huid, maar ook in crèmes voor de droge huid en in anti-aging crèmes. Zowel de hydraterende dag- & nachtcrème als de voedende dag- en nachtcrème van Dr. Van der Hoog bevatten hyaluronzuur.

× Stel je vraag via WhatsApp op 06-51208573
(bereikbaar tussen 8.30 – 21.00 uur, in het weekend tussen 10.00 – 20.00 uur).