Ingrediënt uitgelicht, panthenol!

14 augustus 2017 | Ingrediënten, Vochtarme huid

Ingrediënt uitgelicht, panthenol! – Dr. Van der Hoog

Er zijn ingrediënten die in verschillende huidverzorgingsproducten voorkomen, maar waar geen uitleg over gegeven wordt. Omdat we jullie zo goed mogelijk willen adviseren, lichten we regelmatig één van deze ingrediënten uit die wij in onze producten gebruiken. Laatst hebben we hyaluronzuur uitgelicht en vandaag gaan we verder met panthenol.

Panthenol is een alcohol die door de cellen in het lichaam wordt omgezet in pantotheenzuur, ook wel vitamine B5 genoemd. Vitamine B5 speelt een grote rol in het lichaam omdat het een belangrijk onderdeel is van verschillende processen in het lichaam. Maar waarom wordt panthenol in huidverzorging gebruikt?

De werking van panthenol

Panthenol is hygroscopisch, wat betekent dat het water aantrekt. Panthenol heeft hierdoor een hydraterende werking wat ook de reden is waarom het vaak in producten voor de vochtarme huid gebruikt wordt. Bovendien heeft panthenol ook een verzachtende werking en ondersteunt het het herstel van de huidbarrière. Deze eigenschappen maken panthenol een zeer geschikt ingrediënt voor huidverzorgingsproducten. Een groot deel van de Dr. Van der Hoog producten bevat panthenol, waaronder de hydraterende en anti-aging 40+ dag- en nachtcrème en verschillende reinigers en maskers.

× Stel je vraag via WhatsApp op 06-51208573
(bereikbaar tussen 8.30 – 21.00 uur, in het weekend tussen 10.00 – 20.00 uur).