Ingrediënt uitgelicht: Shea Butter

5 januari 2019 | Ingrediënten

Shea Butter

Shea butter is een ingrediënt dat de huid verzorgt en soepel maakt. Waarom is shea butter zo veelzijdig?
Het is de boter die gewonnen wordt uit de noten van de Shea-Boom, de Vitellaria paradoxa. Deze boom komt voor in Afrika. Het bestaat voornamelijk uit vetten die gevormd worden door verschillende vetzuren zoals bijvoorbeeld linolzuur, oliezuur en stearinezuur. Shea Butter heeft een ivoorachtige kleur en een rokerige, nootachtige geur. Wij gebruiken dit ingrediënt in bijna alle verzorgingsproducten omdat het de huid intensief verzorgt, voedt en soepel maakt en zeer vriendelijk is voor elk huidtype. Het heeft een beschermende functie tegen uitdroging omdat het de (eigen)huidvetten aanvult en ervoor zorgt dat het vocht veel minder makkelijk uit de huid kan ontsnappen.
Daarnaast is het rijk aan antioxidanten. Deze helpen de huid beschermen tegen vrije radicalen die het huidverouderingsproces kunnen versnellen.

Shea butter is dus met name geschikt voor de droge, gevoelige en ouder wordende huid. Je kan Shea butter terugvinden onder verschillende namen, in het Latijn is het Butyrospermum Parkii maar het wordt ook vaak omschreven als Sheaboter of Karitéboter.

× Stel je vraag via WhatsApp op 06-51208573
(bereikbaar tussen 8.30 – 21.00 uur, in het weekend tussen 10.00 – 20.00 uur).
Do NOT follow this link or you will be banned from the site!