Ingrediënt uitgelicht, shea butter!

8 mei 2017 | Ingrediënten

Shea butter - Dr. Van der Hoog

Er zijn ingrediënten die in verschillende huidverzorgingsproducten voorkomen, maar waar geen uitleg over gegeven wordt. Omdat we jullie zo goed mogelijk willen adviseren, lichten we regelmatig één van deze ingrediënten uit die wij in onze producten gebruiken. Laatst hebben we salicylzuur uitgelicht en vandaag gaan we verder met shea butter.

Shea butter, ook wel Butyrospermum Parkii Butter genoemd, is een ingrediënt dat vaak in voedende producten gebruikt wordt. Shea butter is het vet dat gewonnen wordt uit de noten van de Shea-boom. Deze boom komt voor in Afrika en wordt ook wel de Vitellaria paradoxa genoemd. Shea butter bestaat voornamelijk uit vetten die gevormd worden door verschillende (essentiële) vetzuren, zoals linolzuur, oliezuur en stearinezuur.

De werking van shea butter

Shea butter is een ingrediënt dat de huid verzorgt en deze soepel maakt. Het beschermt de huid tegen uitdroging doordat het de huidvetten aanvult waardoor het de huidbarrière ondersteunt. Daarnaast is het rijk aan antioxidanten. Deze helpen de huid beschermen tegen vrije radicalen die het huidverouderingsproces kunnen versnellen. Onder invloed van verschillende factoren, zoals zonlicht, versnelt de aanmaak van deze vrije radicalen. Door de verzorgende en beschermende werking is shea butter vooral een geschikt ingrediënt voor mensen met een (zeer) droge huid.

× Stel je vraag via WhatsApp op 06-51208573
(bereikbaar tussen 8.30 – 21.00 uur, in het weekend tussen 10.00 – 20.00 uur).