Hoe verandert je huid na je vijftigste?

29 augustus 2017 | Huidveroudering

Hoe verandert je huid na je vijftigste? - Dr. Van der Hoog Een van de nieuwe producten in ons assortiment is een dagcrème speciaal voor de rijpere huid boven de 50. Maar hoe verloopt het huidverouderingsproces? En welke tekenen van huidveroudering zijn zichtbaar na je vijftigste? Je leest het in deze blog.

Hoe verloopt het huidverouderingsproces?

Ouder worden is iets waar iedereen mee te maken heeft. Op je twintigste is je huid het dikste. Hierna zal de huiddikte van alle 3 de huidlagen geleidelijk aan afnemen waardoor de huid minder vol zal worden. Hier zal je de eerste jaren nog niks van merken. Hoe ouder de cellen worden des te minder goed zullen ze functioneren waardoor er tekenen van huidveroudering zichtbaar kunnen worden. Door het afnemen van de elastine, dat voor de huidelasticiteit zorgt, en het collageen, dat zorgt voor de stevigheid, worden fijne lijntjes zichtbaar die over kunnen gaan naar rimpels en uiteindelijk diepe rimpels.
Daarnaast kan de huid anders gaan aanvoelen. De opperhuid wordt door de jaren heen droger waardoor de huid stugger en minder soepel kan gaan aanvoelen. De huid kan door de jaren heen ook gevoeliger worden doordat het herstel van de huid langer duurt. Daarnaast worden de melanocyten, oftewel pigmentcellen, minder actief waardoor de pigmentatie van de huid minder gelijkmatig kan worden en er pigmentvlekken kunnen ontstaan.

Welke tekenen van huidveroudering zijn zichtbaar na je vijftigste?

Het huidverouderingsproces verloopt niet bij iedereen even snel dit is namelijk afhankelijk van verschillende intrinsieke factoren en gedrag. Intinsieke factoren zijn processen waar niks aan te doen is. Deze worden bepaald door genen, hormonen en de invloeden van ziekte. Bij het ouder worden van alle cellen in het lichaam wordt het DNA ouder. Het DNA gaat dan foutjes bevatten waardoor bepaalde processen op den duur niet helemaal meer goed verlopen.
Gedrag is wel te beïnvloeden. Je levensstijl valt onder gedrag en is zelf beïnvloedbaar. Zo zal je huid door roken, alcohol en drugs sneller tekenen van huidveroudering vertonen. Terwijl een gezonde levensstijl met de juiste voeding en veel beweging dit proces juist kan vertragen. Onder gedrag valt ook de blootstelling van de huid aan UV-straling. Je bepaalt namelijk zelf hoe vaak je onbeschermd de zon in gaat. We hebben al eerder een blog over de invloed van de zon op je huid geschreven. De UV-straling heeft een grote invloed op de huidveroudering.

Welke tekenen van huidveroudering zichtbaar zijn na je vijftigste verschilt per persoon. Wel is het zo dat tegen die tijd de huid bij iedereen slapper is en lichte tot diepe rimpels en lijntjes zichtbaar zijn. Bovendien zijn pigmentvlekken en een minder egale teint ook veel voorkomend. Herken je deze verschijnselen? Verzorg je huid dan met een crème die speciaal ontwikkeld is voor de rijpere huid. Dr. Van der Hoog heeft de 50+ anti-aging dagcrème aan het assortiment toegevoegd. De crème is verrijkt met pioenroos-extract dat de gelijkmatige pigmentatie van de huid stimuleert en roodheid vermindert. Daarnaast stimuleert het wakamé-extract de aanmaak van collageen waardoor de huid weer steviger aanvoelt en zichtbare lijntjes en rimpels afzwakken.

× Stel je vraag via WhatsApp op 06-51208573
(bereikbaar tussen 8.30 – 21.00 uur, in het weekend tussen 10.00 – 20.00 uur).