Jouw huid is bijzonder

18 december 2018 | Algemeen

Jouw huid is bijzonder - Dr. Van der Hoog

Wist je dat de huid of ook wel de cutis, het grootste orgaan van mens en dier is? Namelijk 1,5 tot 2 m2 per volwassene. Maar hoe zit die huid in elkaar en waar dient de huid nou eigenlijk precies voor? De huid bestaat uit 3 verschillende huidlagen: de onderste huidlaag is je onderhuidsbindweefsel, dan komt de middelste huidlaag en – deze noemen we de lederhuid-  en de bovenste huidlaag wordt de opperhuid genoemd. Dit is de laag die je bij iedereen kan zien en voelen.

De verschillende lagen in de huid vormen de huidbarrière; dit is de natuurlijke beschermlaag van je huid en beschermt je tegen invloeden van buitenaf. Elke keer wanneer je huid een prikkel krijgt van buitenaf, zoals een verandering van temperatuur, het gebruik van bepaalde verzorgingsproducten of make-up, moet deze huidbarrière herstellen. Wanneer dit herstelproces uit evenwicht is, kan je dus last krijgen van een “huidprobleem”. De huidbarrière is heel belangrijk voor ieder huidtype en moet dan ook zo veel mogelijk ondersteund en beschermd worden.

Om het voor jou zo makkelijk mogelijk te maken hebben wij onze producten onderverdeeld in verschillende huidtypes. Dit is als het ware een “navigatiesysteem” om de juiste verzorgingsproducten te vinden. Voor een groot aantal mensen werkt dit systeem heel goed, maar iedere huid is anders, en soms blijft het ingewikkeld om uit te vinden welk huidtype je hebt. Wij raden je dan aan om de online huidtest te doen. Kom je er niet uit, dan maakt onze huidtherapeut graag aan de hand van wat vragen een huidadvies op maat voor jou.

Dr. Van der Hoog heeft een onderscheid gemaakt in de onzuivere huid, vochtarme huid, (zeer) droge huid, ouder wordende huid en vette huid. Lees hier meer over deze verschillende huidtypen.

 

× Stel je vraag via WhatsApp op 06-51208573
(bereikbaar tussen 8.30 – 21.00 uur, in het weekend tussen 10.00 – 20.00 uur).
Do NOT follow this link or you will be banned from the site!