Hmmm… Lekker guur weer!

7 december 2018 | Tip

Guur weer - Dr. Van der Hoog

Winter! Een gezellige en donkere tijd breekt aan. Buiten is het steeds kouder aan het worden en binnen zet heel Nederland de verwarming een tikje hoger of steekt de open haard wat vaker aan.

Wij hebben een aantal tips voor je op een rijtje gezet om tijdens deze wintermaanden jouw huid zo goed mogelijk te verzorgen en te beschermen. Wij willen vooral adviseren om te blijven luisteren naar wat je huid aangeeft.

Het is belangrijk om in de winter extra aandacht aan je huid te besteden. Door de droge lucht kan je huid schraal, jeukerig of trekkerig aanvoelen en zijn er wat sneller droogtelijntjes zichtbaar. Dit komt omdat de barrièrefunctie van jouw huid (de natuurlijke beschermlaag) extra geprikkeld wordt in de winter door invloeden van buitenaf, zoals de oosten wind of de droge lucht van de verwarming. Wat kan je nou doen om die droge, gevoelige huid in de winter goed te verzorgen?

Let op met het gebruik van reinigingsproducten voor je gezicht. Onze tip is om het gebruik van een reiniger te verminderen naar enkel in de avond en ervoor te zorgen dat het een milde reiniger is, waar geen zeep of andere mogelijke uitdrogende ingrediënten in verwerkt zijn zoals bepaalde soorten alcohol.

Vuil zoals bijvoorbeeld zweet, zal deels van de huid spoelen door het gebruik van lauwwarm water. Wij adviseren om in de winter je gezicht in de ochtend met wat lauwwarm water te wassen en de huid af te drogen met een zachte en schone handdoek. Wanneer je te hard aan het “boenen” bent, kan je de beschermlaag van je huid irriteren en dit kan weer leiden tot een droge en geprikkelde of geïrriteerde huid.

Gebruik een beschermende crème. Een beschermende crème heeft vaak een rijkere/vollere structuur en bevat ingrediënten die een minuscuul laagje op de huid leggen en er zo voor zorgen dat het vocht minder makkelijk uit de huid kan verdampen en dat de invloeden van buiten af minder makkelijk een effect op je huid kunnen hebben. Op deze manier krijgt de beschermlaag de tijd om te herstellen. Verder bevat het hydraterende ingrediënten, die zorgen dat je huid het vocht ook beter kan vasthouden. Voorbeelden van ingrediënten die een voedende en hydraterende werking op jouw huid hebben zijn onder andere sheabutter en hyaluronzuur.

Tip: gun je huid in de winter een extra boost met bijvoorbeeld de 3 Staps Gezichtskuur. Er zijn 3 verschillende gezichtskuren, die bestaan uit 3 stappen, met specifieke ingrediënten die elkaar goed aanvullen. Ervaar het gevoel van een professionele gezichtsbehandeling, gewoon bij jou thuis.

 

× Stel je vraag via WhatsApp op 06-51208573
(bereikbaar tussen 8.30 – 21.00 uur, in het weekend tussen 10.00 – 20.00 uur).
Do NOT follow this link or you will be banned from the site!