Mondmasker en huiduitslag

16 november 2020 | Algemeen, Droge huid, Gevoelige huid, Gezichtsreinigers, Ingrediënten, Normale huid, Vraag

Last van je huid door het dragen van een mondkapje? We vragen onze huidtherapeut om raad!

Veel mensen hebben last van onzuiverheden die ontstaan in het gebied dat wordt bedekt door een mondkapje: mond, kin, bovenlip, wangen en kaak. Onder het mondmasker ontstaan puistjes, mee-eters en schilfers. Er kan ook eczeem in de mondhoekjes ontstaan. 

In deze blog gaan we daar dieper op in!

Waarom krijg ik eczeem onder mijn mondkapje?
Eczeem kun je herkennen aan roodheid, jeuk, schilfertjes en een branderig gevoel. Doordat het vocht dat je uitademt niet weg kan, slaat het neer op je huid. Een huid die vochtig is kan zichzelf minder goed beschermen tegen uitdroging. De huidbarrière wordt aangetast en de huid droogt uit. Om dit te voorkomen kun je je huid van te voren insmeren met een goede dagcrème die de huideigen lipidenlaag aanvult en die geschikt is voor een gevoelige huid. Hiervoor is de hypoallergene dagcrème het meest geschikt. Gebruik niet te veel, een dun laagje is voldoende.

Hypoallergene dagcreme

Wanneer het masker af mag
Gebruik zodra je thuis het masker af doet een reinigende, verzachtende lotion om zweet en vuil te verwijderen. Probeer onder je mondkapje niet aan je lippen of mondhoekjes te likken. Dit is verleidelijk als je lippen droog voelen maar dit droogt ze verder uit. Doe vóór je je mondkapje omdoet een goede lippenbalsem of vaseline op.

Hypoallergene reinigingslotion tegen macne

Al gehoord van “maskne”?
Als de huid onder mondkapje een beetje broeierig wordt kun je last krijgen van een onrustige huid. Bij mensen die een hoge talgproductie en snel onzuiverheden hebben zal eerder “maskne” ontstaan. Dit is het gevolg van de bacteriën die je uitademt en de bacteriën die al op je huid wonen. In het warme vochtige milieu dat onder een goed afsluitend mondmasker ontstaat, kunnen deze bacteriën erg goed groeien.

Wat doe je eraan?
Je kunt ‘s avonds, of zodra je thuis bent en het mondmasker niet meer gaat dragen, goed scrubben of een peel-off masker gebruiken om de dode huidcellen te verwijderen.

Peel-off masker anti-oxidant en bessen tegen macne

Gebruik daarna wel een goede dagcrème want ook een vette huid droogt ongemerkt uit onder het mondmasker.

Hydraterende dagcreme tegen macne

Algemene tips

  • Was je mondmasker na elke keer dragen op tenminste 60 graden
  • Gooi wegwerp-mondmaskers weg na elke keer dragen
  • Draag altijd een schoon mondkapje
  • Zit niet aan je huid of aan je mondkapje
  • Krab niet aan onzuiverheden of schilfers
  • Ga je de hele dag een mondmasker dragen? Gebruik dan geen make-up onder je masker. Beter voor je huid en niemand die het ziet!

Heb je nog andere vragen of wil je advies op maat? Neem dan contact op met de huidtherapeut van Dr. Van der Hoog via [email protected]

Wil je producten aanschaffen? Vergeet dan niet in te loggen en de code MemberDiscount2020 te gebruiken. Members krijgen namelijk altijd 20% korting! 

× Stel je vraag via WhatsApp op 06-51208573
(bereikbaar tussen 8.30 – 21.00 uur, in het weekend tussen 10.00 – 20.00 uur).
Do NOT follow this link or you will be banned from the site!