Hoe kun je het beste nieuwe verzorgingsproducten aan je huidverzorgingsroutine toevoegen?

3 april 2017 | Algemeen

Nieuw product aan je verzorgingsroutine

Wanneer je huidverzorgingsproducten op zijn, niet goed werken of je een interessanter product ben tegengekomen, wil je misschien wel één of meerdere nieuwe producten aan je huidverzorgingsroutine toevoegen. In de blogpost van vandaag leggen we uit hoe je het beste nieuwe verzorgingsproducten aan je huidverzorgingsroutine kunt toevoegen.

Eén product per keer toevoegen

Vaak wisselen mensen tegelijkertijd meerdere producten in hun huidverzorgingsroutine. Op veel producten staat namelijk dat ze beter werken in combinatie met andere producten uit dezelfde lijn. Ondanks dat dit vaak waar is, is het voor je huid niet altijd even fijn om aan zoveel nieuwe producten blootgesteld te worden. Je huid is aan je huidige routine gewend, maar nieuwe producten bevatten andere ingrediënten, en andere werkzame stoffen, waar je huid weer aan moet wennen. Elk nieuw product kan een prikkel zijn waar de huid op reageert. Wanneer er meerdere producten worden toegevoegd kan de huid dit als meerdere prikkels ervaren, waardoor er een huidreactie kan ontstaan. Merk je dat je huid heftig reageert na het wisselen van producten, probeer dan maar één product per keer te introduceren. Gebruik je nieuwe product eerst 2 à 3 weken voordat je het volgende nieuwe product aan je routine toevoegt. Op deze manier wordt de huid minder snel overprikkeld waardoor de kans op reacties kleiner is.

Test het product eerst

Soms kun je gevoelig reageren op een product en kan er een huidreactie ontstaan. Door een huidreactie kan je huid onaangenaam aanvoelen en kan er roodheid of uitslag ontstaan. Je wilt natuurlijk niet dat dit op je gezicht gebeurt aangezien je gezicht altijd zichtbaar is. Om de kans op een huidreactie in het gezicht te verkleinen, adviseren we je een nieuw product eerst op een minder zichtbare (maar wel gevoelige) plek te testen, zoals de binnenkant van je elleboog. Wanneer je huid na enkele dagen gebruik geen reactie heeft gegeven, kun je het product op je gezicht gebruiken.

Wanneer je graag je huidverzorgingsroutine wilt aanpassen, kun je er door bovenstaande tips voor zorgen dat je de kans op een huidreactie verkleint.

× Stel je vraag via WhatsApp op 06-51208573
(bereikbaar tussen 8.30 – 21.00 uur, in het weekend tussen 10.00 – 20.00 uur).