Q&A

16 april 2019 | Algemeen, Vraag

Via onze instagram kun je vragen insturen. Deze worden beantwoord door de huidtherapeut. Omdat niet alle gebruikers van Dr. Van der Hoog op instagram zitten, plaatsen we deze vragen en antwoorden ook hier. Heb je nou zelf een vraag? Stuur hem dan in via Whatsapp (0651208573) via Facebook, Instagram of stuur ons een email op [email protected]

1. Wat zijn goede gezichtsmaskertjes als je een allergie hebt voor een aantal dingen (bijv. parfum)?
Als je een allergie hebt voor een aantal ingrediënten, kun je die ingrediënten het best vermijden. Als je nou niet precies weet waar je allergisch voor bent kun je kiezen voor maskers die geschikt zijn voor de gevoelige huid. Bijvoorbeeld het Kalmerend Krachtmasker. Dit masker bevat geen parfum en wel een hele hoop ingrediënten die de huid intensief verzorgen. Als je wil weten voor welke ingrediënten je precies allergisch bent, zal je langs de huisarts moeten. Die zal je dan doorverwijzen voor een allergietest.

2. Zouden jullie ooit make up willen ontwikkelen voor de gevoelige huid? Of als je er een allergie voor hebt?
Het liefst willen we natuurlijk alle producten voor alle huidtypen ontwikkelen. Het ontwikkelen van make-up is echter echt een specialisme. Wanneer je make-up wil maken, krijg je ook te maken met pigmenten. Omdat de gevoelige huid vaak niet tegen kleurstoffen en pigmenten kan, is make-up maken niet makkelijk. Bij andere huidverzorging kun je allergenen zoals parfum en sommige conserveermiddelen weglaten uit het product. Bij make-up kun je niet de pigmenten en kleurstoffen weglaten, want aan kleurloze make-up heb je nou eenmaal niet zo veel! Daarnaast wil je een gevoelige huid niet overmatig prikkelen met make-up en reinigingsproducten. Dit is dus niet iets wat we op de agenda hebben staan.

3. Moet je een puist juist wel of niet uitknijpen?
Nee! Je moet puisten niet uitknijpen. Meestal verdwijnt een puist vanzelf. Als je puisten hebt die niet vanzelf verdwijnen, kun je een afspraak maken bij een huidtherapeut. Een huidtherapeut kan je huid professioneel reinigen en alle onzuiverheden verwijderen. Wanneer je dit zelf doet creëer je wondjes, verspreiding van bacteriën en je houdt er littekens aan over. Op de lange termijn maakt het je huid dus onrustiger en minder egaal. Je kunt nog beter een beetje concealer aanbrengen op een pukkel dan uitknijpen.

× Stel je vraag via WhatsApp op 06-51208573
(bereikbaar tussen 8.30 – 21.00 uur, in het weekend tussen 10.00 – 20.00 uur).
Do NOT follow this link or you will be banned from the site!