Tips voor de zomer

3 augustus 2018 | Algemeen, Tip, Zonlicht

Fabels over je huid - Dr. Van der Hoog

 

De huidtherapeut van Dr. Van der Hoog, Claudi Boomsma, geeft je in deze blog 4 tips die je helpen jouw huid op de juiste manier te verzorgen in de zomer.

1. Smeren, smeren, smeren…

Ga je een dag naar strand? Of zit je in de zon op het terras? Onderschat niet de invloed van de zon. Als je veel in de zon komt is het belangrijk dat je je niet alleen insmeert in de ochtend, maar om de twee uur. Na twee uur is de bescherming grotendeels uitgewerkt. Smeren is niet alleen nodig om het risico op huidkanker te verminderen, het zorgt er ook voor dat de huid minder snel veroudert en je bijvoorbeeld minder last krijgt van pigmentvlekken.

2. Vergeet je dagcrème niet!

Zonnebrand beschermt je huid tegen de zon maar het verzorgt je huid niet. Vergeet daarom niet je huid ook in te smeren met de dagcrème die je dagelijks gebruikt. Breng in de ochtend eerst je dagcrème aan en vervolgens de zonnebrand.

3. Zorg goed voor je huid

Na een dag in de zon is het belangrijk om het opgebouwde vuil van de dag, zoals zonnebrandcrème, te verwijderen van je huid. Doe dit bijvoorbeeld met een milde face wash. Merk je dat je huid behoefte heeft aan extra hydratatie? Gebruik dan een hydraterende crème of een hydraterend masker.

4. Toch verbrand?

Ben je toch verbrand? Je kunt de huid dan het beste koelen door een lauwwarme douche te nemen. Gebruik na het douchen geen producten die mogelijk irriterende ingrediënten bevatten. Denk hierbij bijvoorbeeld aan parfum en menthol. Bij een echt verbrande huid kun je het beste naar de dokter gaan, die kan de situatie het best beoordelen en eventueel een behandelplan opstellen.

× Stel je vraag via WhatsApp op 06-51208573
(bereikbaar tussen 8.30 – 21.00 uur, in het weekend tussen 10.00 – 20.00 uur).