Hoe verzorg je een normale huid?

9 oktober 2017 | Algemeen, Normale huid

Hoe verzorg je de normale huid? - Dr. Van der Hoog

Op de blog van Dr. Van der Hoog vind je veel blogs over verschillende huidtypen, allergieën, huidreacties, de gevoelige huid en ga zo maar door. Je leest weinig over de ‘normale huid’. Maar wat is eigenlijk een normale huid? Het assortiment van Dr. Van der Hoog is opgedeeld in verschillende huidtypen: de gevoelige huid, gecombineerde huid, droge huid etc. Uiteindelijk is elke huid anders en heeft ook lang niet iedereen met een gevoelige huid dezelfde verzorging nodig. Maar deze indeling is wel een basis van waaruit de huidspecialisten van Dr. Van der Hoog goed advies kunnen geven. De normale huid is een huidtype waarover de huidspecialisten weinig vragen krijgen. Dit komt waarschijnlijk doordat iemand met een normale huid weinig klachten of vragen heeft.

Verzorging van de normale huid

De normale huid is als het ware in evenwicht: de huidbarrière functioneert goed. Hierdoor is de huid in staat om voldoende weerstand te bieden tegen prikkels van buitenaf. Wanneer een huid in staat is om zich aan te passen en weerstand te bieden zal deze minder snel gevoelig reageren. Voor het verzorgen van de normale huid is het daarom vooral belangrijk om dit zo te behouden. De normale huid heeft niet veel huidverzorgingsproducten nodig omdat deze al in balans is. Het is daarom goed om niet té veel producten te gebruiken. De huidverzorging voor de normale huid is vooral bedoeld om de huid te beschermen en te reinigen.

Reinigen van de normale huid

Voor het reinigen van de normale huid is een milde reiniger geschikt. Het reinigen van de huid is belangrijk. Hier lees je meer over in een andere blog van Dr. Van der Hoog. Door middel van een milde reiniger wordt de huid niet uit balans gebracht. Een te sterke reiniger kan te veel invloed hebben op de huid zelf waardoor de huid uit evenwicht kan raken en kan uitdrogen.

Crèmes en de normale huid

In principe is de huid in balans en past het zich makkelijk aan nieuwe (normale) omstandigheden aan, zolang het hier maar voldoende tijd voor krijgt. Wel kan het zijn dat je je huid voor een bepaalde periode blootstelt aan ongewone prikkels/omstandigheden. In dat geval kan de juiste crème bescherming bieden. Denk bijvoorbeeld aan een zonvakantie waarbij je huid veel wordt blootgesteld aan de zon. In dit geval kan een dagcrème met SPF of een zonnebrandcrème de huid beschermen tegen de UV-stralen van de zon. Ook kun je je huid extra bescherming bieden bij wat extremere weersomstandigheden. Wanneer een zomerse periode binnen een korte tijd verandert in een koudere herfst kan het zijn dat de huid niet voldoende tijd krijgt om aan de omstandigheden te wennen en zich hierop aan te passen. Ondersteun je huid dan door middel van een licht hydraterende crème of gebruik vaseline voor eventuele uitgedroogde lippen. Wil je iets aan de veroudering van je huid doen? Dan kan het gebruik van een anti-aging dag- en/of nachtcrème een alternatief zijn.

Een normale huid heeft dus eigenlijk weinig verzorging nodig. Het is belangrijk dat je luistert naar je huid om te achterhalen wat het nodig heeft en om te weten te komen of je je huidverzorgingsritueel moet aanpassen. Heb je vragen over jouw huid of huidverzorgingsproducten? WhatsApp dan een van onze huidspecialisten via +31 (0)6 51 20 85 73.

× Stel je vraag via WhatsApp op 06-51208573
(bereikbaar tussen 8.30 – 21.00 uur, in het weekend tussen 10.00 – 20.00 uur).