Wat voor huidtype heb jij?

Ben jij benieuwd of je een (over)gevoelige-, vochtarme-, rijpe-, onzuivere-, droge- of gecombineerde huid hebt? Doe dan de Dr. Van der Hoog huidtest en krijg direct informatie en advies over jouw huidtype.

Contact ons voor persoonlijk advies

Omdat de antwoorden geen klassiek huidtype uitwijzen voorzien we je graag van een persoonlijk huidadvies. Whatsapp ons via: 06-51208573 of stuur een mail naar [email protected]

Naar de contactpagina

Jouw resultaat: Gevoelige huidveroudering

Bij de huid boven de 30 jaar kunnen de eerste tekenen van huidveroudering zichtbaar beginnen te worden. Dit komt doordat de collageen- en elastineproductie in het lichaam in deze periode vertraagd. Doordat de hoeveelheid collageen en elastine lager is, begint de huid slapper te worden. Hierdoor kunnen de eerste lijntjes zichtbaar worden. UV-straling is de grootste boosdoener als het op huidveroudering aankomt. UV-straling breekt elastine in de huid af waardoor het verouderingsproces versnelt.

Jouw resultaat: een (Over) gevoelige huid

Een gevoelige huid geeft extreme reacties op prikkels bijvoorbeeld op een weersverandering. De huid is vaak dunner en heeft een fijnere structuur. Hierdoor resulteren prikkels vaker in reacties of een trekkerig gevoel.

Jouw resultaat: Huidveroudering 30+

Bij de huid boven de 30 jaar kunnen de eerste tekenen van huidveroudering zichtbaar beginnen te worden. Dit komt doordat de collageen- en elastineproductie in het lichaam in deze periode vertraagd. Doordat de hoeveelheid collageen en elastine lager is, begint de huid slapper te worden. Hierdoor kunnen de eerste lijntjes zichtbaar worden. UV-straling is de grootste boosdoener als het op huidveroudering aankomt. UV-straling breekt elastine in de huid af waardoor het verouderingsproces versnelt.

Jouw resultaat: Huidveroudering 40+

Bij de huid boven de 40 jaar is het verouderingsproces vaak al goed zichtbaar. Dit komt doordat de huid minder collageen en elastine bevat en het vermogen van de cellen om vocht vast te houden lager ligt. Directe blootstelling aan de zon is niet verstandig omdat UV-straling elastine in de huid af breekt. Hierdoor gaat het huidverouderingsproces sneller.

Jouw resultaat: een Onzuivere huid

Een onzuivere huid kan verschillende oorzaken hebben. Een van deze oorzaken is overtollige talgproductie. Je talgproductie wordt vaak beïnvloed door je hormoonhuishouding. Tieners en zwangere vrouwen hebben hier eerder last van. Zij hebben namelijk veel schommelingen in hun hormoonhuishouding. Ook bacteriën en een verstoord afschilferingspatroon kunnen een onzuivere huid veroorzaken. Je huid is namelijk constant cellen aan het produceren en afstoten (ook wel celvernieuwing genoemd). Wanneer er te veel cellen worden geproduceerd en er niet voldoende worden afgestoten, kunnen je poriën verstopt raken en gaan ontsteken. Hierdoor kun je weer nieuwe puistjes en mee-eters krijgen.

Jouw resultaat: een vochtarme huid

De vochtarme huid verliest te veel vocht door een beschadiging van de huidbarrière. Het vocht tekort ontstaat echter niet door een tekort aan de hoeveelheid huidvetten maar alleen door een tekort aan vocht. Dit kan zowel bij mensen met een droge als vette huid voorkomen, al ligt de oorzaak bij een vette huid vaak bij het gebruik van te agressieve verzorgingsproducten.

Jouw resultaat: een Gecombineerde huid

De gecombineerde huid is uit balans waardoor je twee verschillende huidtypen kunt hebben. Dit kan komen door te agressieve verzorgingsproducten maar dit is ook grotendeels erfelijk bepaald.

Jouw resultaat: een (Zeer) droge huid

De droge huid verliest te veel vocht door een beschadigde huidbarrière. Dit komt doordat het aantal vetten in de huid verlaagd is. Hierdoor ontstaan er microscopisch kleine scheurtjes in de bovenste huidlaag, waardoor de barrière als het ware kleine openingen bevat, waar vocht uit kan ontsnappen.

Jouw resultaat: een normale Huid

Bij de normale huid is de barrière niet of nauwelijks aangetast waardoor deze voldoende weerstand kan bieden tegen prikkels van buitenaf. Hierdoor zal deze niet snel gevoelig reageren.

Welk van deze stellingen is het meest voor jou van toepassing?

 • a Mijn huid voelt soms lichtdroog en trekkerig aan voornamelijk na bijv. het douchen
 • b Mijn huid voelt soms lichtdroog en trekkerig aan met een vet-achtige t-zone
 • c Mijn huid voelt vaak tot altijd droog aan
 • d Mijn huid voelt vet aan
 • e Ik heb geen last van een droog of vet gevoel
 • a Mijn huid is snel geïrriteerd en geprikkeld door bijv. temperatuurswisselingen
 • b Mijn huid wordt lichtelijk beinvloed door temperatuurswisselingen, deze uiten zich in lichte droogheid
 • c Mijn huid reageert niet op temperatuurswisselingen
 • a Mijn huid vertoont de eerste kenmerken van huidveroudering zoals fijne lijntjes
 • b Mijn huid vertoont kenmerken van huidveroudering zoals expressielijnen en rimpelvorming
 • c Mijn huid vertoont geen fijne lijntjes of rimpels
 • a Ik heb geregeld last van puistjes en/of mee-eters
 • b Ik heb zelden tot nooit last van puistjes of mee-eters op hormonale puistjes na

× Stel je vraag via WhatsApp op 06-51208573
(bereikbaar tussen 8.30 – 21.00 uur, in het weekend tussen 10.00 – 20.00 uur).
Do NOT follow this link or you will be banned from the site!