Het belang van duurzaamheid

Voor alles wat wij uit de natuur ontvangen zijn we dankbaar en gaan we bewust en respectvol mee om.

Van oudsher gericht op de kracht van de natuur
Al in 1922 maakte Dr. Van der Hoog een reis om de wereld om op zoek te gaan naar natuurlijke ingrediënten, die de basis vormde voor zijn huidverzorgingslijn. Tijdens die reis kwam hij in contact met de lokale mensen en leerde veel over hun inheemse gebruiken en welke natuurlijke ingrediënten zij gebruikten om hun huid te verzorgen.

De natuur als basis
Bij het ontwikkelen van onze producten laten we ons leiden door de natuur. We waren een van de eersten ter wereld die huidverzorgingsproducten ontwikkelden op basis van de kracht en voordelen van natuurlijke ingrediënten. Alle natuurlijke extracten en elk ingrediënt dat we gebruiken moet eerst een screening doorstaan, waarin deze getest wordt op kwaliteit, veiligheid en bron.

Onze diepgewortelde waarden

  • Onze producten worden samengesteld met de meest hoogwaardige, nieuwe werkstoffen en ingrediënten waarvan de werking is aangetoond door wetenschappelijk onderzoek.
  • Onze producten worden geproduceerd conform certificeringsnormen waardoor kwaliteit en veiligheid gewaarborgd zijn.
  • Onze producten worden geproduceerd conform, de Europese Cosmetica Richtlijn (1223/2009/EG) waardoor kwaliteit en veiligheid gewaarborgd zijn.
  • Om onze CO2 voetafdruk te minimaliseren worden onze producten in Europa geproduceerd.
  • Waar mogelijk kiezen we voor gerecycled papier, op dit moment komt tenminste 85% uit gerecyclede bronnen. Al het papier dat we gebruiken in onze verpakkingen is FSC-gecertificeerd, komt uit duurzame bosbouw in Europa en is officieel PEFC-gecertificeerd. We gebruiken geen pvc in onze verpakkingsmaterialen.
  • Wij streven er elke dag weer naar om uitsluitend van materialen gebruik te maken die natuurlijk, recyclebaar en niet schadelijk voor het milieu zijn. Daarom gebruiken we flacons gemaakt van gerecycled PET, HDPE en LDPE, en we kijken naar nieuwe, innovatieve manieren om veilige en schone materialen te ontdekken en toe te passen.
  • Wij verzenden met PostNL omdat die, net als wij de ambitie hebben om duurzaam om te gaan met het milieu. PostNL is bezig met duurzamere biobrandstof alternatieven organiseren het laatste stapje van de bezorging en ontplooien initiatieven om de resterende CO2 uitstoot stapsgewijs terugbrengen, die ze in de tussentijd compenseren met het steunen van groene initiatieven. Zo garanderen wij samen dat je pakketten vanaf 1 januari 2022 van deur tot deur bezorgd worden met een netto CO2-uitstoot van nul.