Gecombineerde huid

Bij een gecombineerde huid zijn de wangen droog, terwijl de huid bij het voorhoofd, neus en kin (ook wel de T-zone genoemd) vaak juist vetter aanvoelt. De poriën op de T-zone zijn vaak groter terwijl de poriën op de wangen juist verfijnd zijn. Bovendien kun je last hebben van mee-eters en kun je gedurende de dag last krijgen van een glimmende T-zone.

Oorzaak

De gecombineerde huid is uit balans waardoor je twee verschillende huidtypen kunt hebben. Dit kan komen door te agressieve verzorgingsproducten maar dit is ook grotendeels erfelijk bepaald.

Verzorging

Het kiezen van de juiste verzorging is bij een gecombineerde huid heel belangrijk. Beide huidtypen vragen namelijk om verschillende verzorgingsproducten en daardoor een verschillend verzorgingsritueel. Als je hier rekening mee houdt kun je de balans verbeteren.

  • Reinigen: Ga voor een milde reinigingsgel en/of –lotion om de huid op zachte manier goed te reinigen zonder de droge delen verder uit te drogen.
  • Exfoliëren: Probeer de T-zone regelmatig te scrubben. Hierdoor zal de huid minder vet aanvoelen en zullen mee-eters sneller verdwijnen.
  • Crème keuze: Kies een hydraterende crème die zowel de vochtbalans van de droge delen kan herstellen, als de vettere delen gehydrateerd kan houden.
  • Extra verzorging: Je kunt de drogere delen van je gezicht extra verzorgen door elke week een voedend masker te gebruiken.

Ingrediënt dat je wilt hebben

Hyaluronzuur beschermt tegen uitdroging doordat het vochtbindend werkt. Hierdoor kan je huid beter vocht vast houden.

 

Tips voor een gecombineerde huid

1. Mocht je op de vettere delen van je gezicht ook een masker willen gebruiken dan kun je maskers combineren; ook wel multi-masking genoemd. Gebruik bijvoorbeeld een voedend masker op de droge delen van je gezicht en breng tegelijkertijd een reinigend kleimasker aan op de T-zone. Zo kun je beide huidtypen precies geven wat ze nodig hebben.
2. Drink voldoende water om je huid gehydrateerd te houden. Een vette huid kan namelijk toch een vochttekort hebben. Het is daarom van belang je lichaam altijd goed te hydrateren.
× Stel je vraag via WhatsApp op 06-51208573
(bereikbaar tussen 8.30 – 21.00 uur, in het weekend tussen 10.00 – 20.00 uur).
Do NOT follow this link or you will be banned from the site!