Normale huid

Een normale huid is perfect in balans waardoor deze er soepel en glad uitziet. De poriën zijn niet of nauwelijks zichtbaar, de doorbloeding is goed en het gezicht heeft een egale teint zonder roodheid. Bovendien zijn er geen problemen zoals irritaties en onzuiverheden voel- of zichtbaar.

Oorzaak

Bij de normale huid is de barrière niet of nauwelijks aangetast waardoor deze voldoende weerstand kan bieden tegen prikkels van buitenaf. Hierdoor zal deze niet snel gevoelig reageren.

Verzorging

Een uitgebreid verzorgingsritueel lijkt bij een normale huid minder noodzakelijk omdat deze geen directe problemen heeft. Toch is het belangrijk om de juiste producten te kiezen zodat de huid in optimale conditie blijft.

  • Reinigen: Ga voor een milde reinigingsgel en/of -lotion om je huid goed schoon te houden. Ook als je geen make-up draagt kun je het beste elke dag je gezicht reinigen.
  • Crème keuze: Kies een hydraterende en/of voedende crème om je huid te beschermen tegen eventuele tekenen van huidveroudering. Het verouderingsproces kan er namelijk voor zorgen dat je gezicht door de jaren heen droger aan gaat voelen, waardoor deze vaak extra hydratatie nodig heeft.

Tips voor een normale huid

1. Probeer voldoende water te drinken om je huid te hydrateren en je vochtbalans goed op peil te houden.
2. Bescherm je huid dagelijks tegen UV-stralen door een zonnebeschermingsfactor op te smeren. UV-stralen zijn schadelijk en kunnen het huidverouderingsproces versnellen. Een beschermingsfactor gebruiken is daarom essentieel.
× Stel je vraag via WhatsApp op 06-51208573
(bereikbaar tussen 8.30 – 21.00 uur, in het weekend tussen 10.00 – 20.00 uur).
Do NOT follow this link or you will be banned from the site!